TV raspored

 • 00:45

  21. lipnja

  Muzejske tajne10. sezona

  Don Wildman istražuje ženu koja je htjela postati slavna sportašica, otkriva bizarnu uporabu američkih poštanskih usluga i istražuje snažnu volju čovjeka koji je unatoč svemu želio preživjeti.

 • 01:30

  21. lipnja

  Muzejske tajne10. sezona

  Don Wildman istražuje smrt legende country glazbe i kirurški pribor povezan sa zbunjujućim medicinskim misterijima te otkriva istinu iza najstarijeg neriješenog slučaja u ljudskoj povijesti.

 • 02:20

  21. lipnja

  Muzejske tajne11. sezona

  Don Wildman otkriva britansku zavjeru o atentatu na Georgea Washingtona, istražuje bizarno suđenje pijetlu koji je izlegao jaje i najzloglasniju obiteljsku svađu u Americi.

 • 03:05

  21. lipnja

  Muzejske tajne6. sezona

  Don Wildman istražuje zanimljivi portret, odličje dodijeljeno čovjeku čiji su kontroverzni pokusi zauvijek promijenili američke stolove za jelo, te ključ kojim se služio sumnjivi prevarant.

 • 03:55

  21. lipnja

  Muzejske tajne6. sezona

  Don Wildman istražuje bombone Tootsie Roll koji su jednom spasili skupinu vojnika, gitaru legendarnog glazbenika i zatvorenika, te biciklu koja je pomogla ljude lansirati u svemir.

 • 04:50

  21. lipnja

  Zabranjena povijest2. sezona

  Jamie istražuje krajnje tajanstven red ruže i križa, odnosno rozenkrojcere. To je bio tajanstveni red čiji su članovi bili Leonardo da Vinci, Sir Isaac Newton i Christopher Wren.

 • 06:00

  21. lipnja

  Pravi rat prijestolja1. sezona

  God. 1328. Umire posljednji kralj dinastije Capet i francuska kruna prelazi u dinastiju Valois. To razbjesni engleskog kralja Edvarda III. koji se smatra zakonskim nasljednikom francuskog prijestolja.

 • 06:55

  21. lipnja

  Muzejske tajne5. sezona

  Don Wildman istražuje pištolj povezan s legendarnom ljubavnom pričom, uzorak biljke koja ukazuje na otrovnu priču o zlostavljanju i par betonskih cipela koje su služile za kažnjavanje zatvorenika.

 • 07:50

  21. lipnja

  Muzejske tajne5. sezona

  Don Wildman istražuje komade metale povezane s nuklearnom noćnom morom, dalekozorom ambicioznog vizionara i portret koji je ovjekovječio jednog od najvećih varalica na Zapadu.

 • 08:45

  21. lipnja

  Planet Europa i dalje2. sezona

  Unatoč tome što i tisućama kilometara nema ni kapi vode, pustinja Kalahari ipak je stanište brojnih životinjskih i biljni vrsti. Pronađite ih zajedno s nama u ovom zanimljivom dokumentarcu.

 • 09:45

  21. lipnja

  Planet Europa i dalje2. sezona

  Pojas Caprivi obiluje slatkom vodom, pa se tamošnji krajolik odlikuje zelenilom. U ovom fascinantnom dokumentarcu saznat ćemo kako žive tamošnji Bušmani.

 • 10:45

  21. lipnja

  Mitovi i čudovišta1. sezona

  Ljubav je univerzalna i snažna emocija, no može biti i destruktivna; požuda može uništiti, a izdaja povrijediti. Takva neracionalna sila nameće pitanja u svakom društvu.

 • 11:40

  21. lipnja

  Mitovi i čudovišta1. sezona

  Kako se formira neka zajednica? Ova epizoda detaljno opisuje ulogu koju su mitovi i legende odigrali u uspostavljanju pravila u društvu, kao i kazni za one koji ih budu kršili.

 • 12:35

  21. lipnja

  Mitovi i čudovišta1. sezona

  Smrt je za sve uznemirujuća i zastrašujuća: mitovi i legende govore nam o nečem većem od samog smrtnog straha, zato što u pričama o smrti neke kulture možemo vidjeti što ti ljudi vrednuju u životu.

 • 13:30

  21. lipnja

  Spašavanje Pompeja1. sezona

  Godine 2010. urušavanje gladijatorskih baraka skrenulo je pozornost svijeta na degradirano stanje Pompeja. Europska unija i talijanska vlada odobrile su 105 milijuna eura za spašavanje grada.

 • 14:30

  21. lipnja

  Spašavanje Pompeja1. sezona

  Prošlo je osam mjeseci od početka novog projekta iskopavanja. Otkrivena je mala ulica u kojoj različiti vulkanski slojevi otkrivaju slijed događaja tijekom erupcije Vezuva.

 • 15:35

  21. lipnja

  Pompeji: Poslije erupcije

 • 17:00

  21. lipnja

  Nevidljivi rimski grad

 • 18:05

  21. lipnja

  Deset ratnih sukoba modernog doba1. sezona

  Što definira uspješnu borbenu silu? Ratovi su se radikalno promijenili tijekom prošlog stoljeća, a oružane su se sile morale prilagoditi novim tehnologijama i taktikama.

 • 19:00

  21. lipnja

  Deset ratnih sukoba modernog doba1. sezona

  Tenk Mark 1 prvi se put koristio 1916. godine kako bi Saveznicima dao prednost u rovovima. Promijenio je način na koji su se vodile bitke i postao je temelj stoljetnih inovacija u oklopnim vozilima.

 • 20:05

  21. lipnja

  Religijski ratovi: Pravi ratovi prijestolja2. sezona

  U Francuskoj je kraljevstvo u kaosu; Karlo IX. je pod utjecajem svoje majke, Katarine Medici, koja zapravo vlada umjesto njega, no ipak nije u stanju spriječiti građanski rat.

 • 21:00

  21. lipnja

  Henrik VIII. - muškarac, monarh, čudovište1. sezona Novo

  Henrik na nozi dobiva jako bolan čir koji ima strahovit učinak na njegovo mentalno zdravlje i raspoloženje. Također gubi svoju nekadašnju atletsku figuru te postaje pretežak i pretio.

 • 22:00

  21. lipnja

  Mitske zvijeri1. sezona

  Pernata zmija bila je zastrašujuća zvijer. Što je drevne Mezoamerikance natjeralo da vjeruju da bi takvo stvorenje moglo postojati te što je navelo Teotihuacan da žrtvuje svoje vlastite građane?

 • 22:55

  21. lipnja

  Mitske zvijeri1. sezona

  Minotaur je jedno od najpoznatijih mitskih bića, no što je u stvarnom svijetu nadahnulo mit o njemu? Dokazi o ljudskim žrtvama upućuju na to da bi u toj priči moglo biti više od onoga što smo dosad mislili.

 • 23:50

  21. lipnja

  Zemljovidi ubojstava5. sezona

  U ovoj dvodijelnoj emisiji ponovno istražujemo zločine Jacka Trbosjeka. Priča je oblikovana senzacionalističkim tiskom iz 1988., a mi uklanjamo desetljeća dezinformacija da bismo otkrili kako su uistinu živjele ubijene žene.

O nama

Viasat History inspirira gledatelje sadržajem koji predstavlja povijest na moderan način - programi zasnovani na detaljnim istraživanjima su intelektualni izazov za naše gledatelje uz novu perspektivu prošlosti koju izlažu najkarizmatičniji povjesničari današnjice. U fokusu nam je povijest Europe, iako naš program pokriva i povijesne događaje iz raznih dijelova svijeta, kao i događaje iz daleke prošlosti, a gledateljima otkrivamo povijesne tajne predstavljajući ih u svijetlu suvremenih događanja.

Gdje nas možete gledati

U Pompeii je 2018. godine pokrenuta nova arheološka kampanja. To je stručnjake dovelo do otkrića novih…

Pročitajte više

Ovo je priča o oslobađanju, porazu i obnovi. Iako je ovjekovječena u crno-bijeloj tehnici, mi ćemo je…

Pročitajte više

Ovaj trodijelni dokumentarac predstavlja priču o transformaciji Berlina od ratnog područja do polja…

Pročitajte više

Prije 41 godinu „Željezna dama" postala je prva britanska premijerka. Thatcher je dobila svoj nadimak…

Pročitajte više

[NA DANAŠNJI DAN] Danas obilježavamo Dan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te se prisjećamo…

Pročitajte više

Eksplozija u nuklearnoj elektrani u Černobilu 1986. godine proširila je radioaktivni oblak po velikom…

Pročitajte više

Istraživanje povijesti pomoću moderne znanosti otkriva puno više nego što je to bilo moguće u prošlosti.…

Pročitajte više

Jeste li ljubitelj povijesti? Iskoristite svoje znanje kako bi riješili naš kviz. Ako se nečega ne možete…

Pročitajte više