TV raspored

 • 00:45

  23. svibnja

  Tajne muzeja3. sezona

  Osnovao ga je 1846. godine znanstvenik James Smithson, a Smithsonian je danas najveći muzejski i istraživački kompleks na svijetu, s gotovo 137 milijuna uzoraka i artefakata.

 • 01:40

  23. svibnja

  Tajne muzeja3. sezona

  Zbirka Nacionalnog pomorskog muzeja posjetiteljima omogućuje da prate podrijetlo britanske pomorske sile, njezina postignuća u doba carstva i posljedice njezinih djela u današnjem svijetu.

 • 02:35

  23. svibnja

  Tajne muzeja3. sezona

  Nekad kraljevska palača, a danas Muzej francuske povijesti koji godišnje privuče tri milijuna posjetitelja. Istražujemo neobično oružje koje je stvorio jedan ubojica te smrt ljubavnice jednog kralja.

 • 03:30

  23. svibnja

  Muzejske tajne7. sezona

  Don Wildman istražuje prozirnu rolu filma koja je revolucionalizirala industriju maloprodaje, jaknu koja je pripadala šaljivčini s eksplozivnim smislom za humor i nekonvencionalnu iskopinu.

 • 04:25

  23. svibnja

  Muzejske tajne7. sezona

  Don Wildman istražuje zrakoplovni uređaj koji je postao slavan stekavši lošu reputaciju, štap koji je omeo ubojicu i majicu s neobičnog događaja koji se pretvorio u sveopće divljanje.

 • 05:10

  23. svibnja

  Muzejske tajne8. sezona

  Don Wildman otkriva sve o hrabrosti Prve dame, putuje u Englesku da bi istražio nogometnu loptu povezanu s utakmicom za mir iz Prvog svjetskog rata te proučava eksplozivnu priču o kitu u Oregonu.

 • 06:10

  23. svibnja

  Opaki izumi2. sezona

  Sviđalo se to nama ili ne, ratovi, sukobi i želja za istraživanjem nepoznatoga katalizatori su za ljudski napredak u tehnologiji. Činjenica je da je čovjek najinventivniji kad je destruktivan.

 • 06:40

  23. svibnja

  Opaki izumi1. sezona

  Memorijska pjena pokorila je svijet i milijunima pomogla da se dobro naspavaju. No kako je NASA razvila taj materijal za svemir? Pozabavit ćemo se porijeklom satelitskog TV-a i automatskih injekcija.

 • 07:10

  23. svibnja

  Muzejske tajne4. sezona

  Don posjećuje izložbu posvećenu istražiteljskom novinaru Donu Bollesu u Newmuseumu u Washington D.C.-ju te istražuje navodno čudesni eliksir u Centru za ispitivanje u Amherstu, u državi New York.

 • 08:05

  23. svibnja

  Muzejske tajne4. sezona

  Don istražuje odljevak kopita koja su navodno pripadala mitskoj zvijeri, za koju se vjerovalo da lovi u šumama New Jersyja, a usto gleda divovski tenk i vlak kojim je putovao predsjednik Harding.

 • 09:00

  23. svibnja

  DNK slavnih mrtvaca1. sezona

  Mark Evans otkriva da je Elvis Presley možda bolovao od genetske bolesti srčanog mišića, hipertofične kardiomiopatije, koja je mogla izazvati njegovu tragično preranu smrt.

 • 09:55

  23. svibnja

  DNK slavnih mrtvaca1. sezona

  Mark Evans pomoću uzoraka kose pokušava doznati nešto više o Johnu F. Kennedyju i Marilyn Monroe. Također putuje u New Jersey da bi se suočio s Napoleonovim penisom!

 • 10:55

  23. svibnja

  DNK slavnih mrtvaca1. sezona

  Mark Evans slijedi nevjerojatan trag relikvija koje navodno potječu od Adolfa Hitlera i Eve Braun: od kostiju koje je prodao prebjeg KGB-ja do dlaka nađenih na četki u Hitlerovom planinskom skloništu.

 • 11:55

  23. svibnja

  Drugi svjetski rat u boji1. sezona

  1944. Amerika i Britanija na zapadu - zajedno s Rusijom na istoku - počele su zatvarati krug oko Njemačke.

 • 12:55

  23. svibnja

  Drugi svjetski rat u boji1. sezona

  Opaki rat protiv Japana vodio se na Pacifiku od prosinca 1941. Japanci su se povlačili preko oceana, od otoka do otoka, u divljačkoj borbi prsa o prsa.

 • 14:00

  23. svibnja

  Drugi svjetski rat u boji1. sezona

  Posljednji mjeseci rata u Europi bili su šokantni i očajnički. Ova epizoda prati Britance i Amerikance kako prelaze Rajnu te Ruse koji se kroz Poljsku probijaju do Njemačke.

 • 15:00

  23. svibnja

  Drugi svjetski rat u boji1. sezona

  Vjerujući da se Japan nikad neće predati, Trumanova vlada baca atomske bombe na Hiroshimu i Nagasaki, nakon čega slijedi kapitulacija Japana i službeni završetak II. svjetskog rata.

 • 16:05

  23. svibnja

  Ratne tvornice1. sezona

  Na svom je vrhuncu njemačka zrakoplovna industrija zapošljavala tri milijuna radnika i proizvela desetke tisuća zrakoplova. Kako su Nijemci zavladali nebom nad Europom i kako je sve krenulo po zlu?

 • 17:00

  23. svibnja

  Ratne tvornice1. sezona

  Obitelj Krupp proizvodila je oružje još od Tridesetogodišnjeg rata; davno prije Hitlera, Krupp je bio uključen u proizvodnju oružja, čekajući ponovno uspostavljanje njemačkog carstva.

 • 17:55

  23. svibnja

  Divlja Kanada1. sezona Novo

  Četvrta epizoda otkriva priče iz najneugodnijeg dijela godine. Ris u tišini vreba zečeve, a medvjedica i njezini mladi spavaju zimski san u snijegom prekrivenom brlogu.

 • 19:00

  23. svibnja

  Velika migracija1. sezona

  Duboko u Serengetiju u Tanzaniji, Ben leti zračnim balonom da bi vidio krda moćnih gnuova.

 • 19:55

  23. svibnja

  Berlin 1945.1. sezona

 • 21:00

  23. svibnja

  Tajni rat1. sezona

  U listopadu 1942. Monty Woodhouse padobranom se spustio u Grčku da bi izazvao kaos. Zajedno sa skupinom partizana izvest će jednu od najspektakularnijih misija Drugog svjetskog rata.

 • 22:00

  23. svibnja

  Neobjašnjene tajne drevnog Egipta1. sezona

  Otkrivamo tajne o bogatstvu i zdravlju u drevnom Egiptu, o tome kako se kraljica Hatšepsut možda slučajno ubila te otkrivamo najstariji svjetski slučaj raka dojke.

 • 22:55

  23. svibnja

  Neobjašnjene tajne drevnog Egipta1. sezona

  Znanstvenici i povjesničari istražuju jesu li golemi vulkani srušili jednu drevnu dinastiju. Također otkrivaju kako su promjene krajolika, koje su napravili ljudi, ugrozile ono što je ostalo od veličanstvene egipatske civilizacije.

 • 23:50

  23. svibnja

  Vikinški mrtvaci1. sezona

  Prije ljeta 2012. u Danskoj su postojale četiri, gotovo identične vikinške prstenaste tvrđave, no danski arheolozi primijetili su da na istočnoj strani otoka Zelanda postoji još jedan otvor.

O nama

Viasat History inspirira gledatelje sadržajem koji predstavlja povijest na moderan način - programi zasnovani na detaljnim istraživanjima su intelektualni izazov za naše gledatelje uz novu perspektivu prošlosti koju izlažu najkarizmatičniji povjesničari današnjice. U fokusu nam je povijest Europe, iako naš program pokriva i povijesne događaje iz raznih dijelova svijeta, kao i događaje iz daleke prošlosti, a gledateljima otkrivamo povijesne tajne predstavljajući ih u svijetlu suvremenih događanja.

Gdje nas možete gledati

U Pompeii je 2018. godine pokrenuta nova arheološka kampanja. To je stručnjake dovelo do otkrića novih…

Pročitajte više

Ovo je priča o oslobađanju, porazu i obnovi. Iako je ovjekovječena u crno-bijeloj tehnici, mi ćemo je…

Pročitajte više

Ovaj trodijelni dokumentarac predstavlja priču o transformaciji Berlina od ratnog područja do polja…

Pročitajte više

Prije 41 godinu „Željezna dama" postala je prva britanska premijerka. Thatcher je dobila svoj nadimak…

Pročitajte više

[NA DANAŠNJI DAN] Danas obilježavamo Dan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te se prisjećamo…

Pročitajte više

Eksplozija u nuklearnoj elektrani u Černobilu 1986. godine proširila je radioaktivni oblak po velikom…

Pročitajte više

Istraživanje povijesti pomoću moderne znanosti otkriva puno više nego što je to bilo moguće u prošlosti.…

Pročitajte više

Jeste li ljubitelj povijesti? Iskoristite svoje znanje kako bi riješili naš kviz. Ako se nečega ne možete…

Pročitajte više