TV raspored

 • 00:45

  05. travnja

  Pariške tajne1. sezona

  Fantom u operi je postojao. Nije bio, kako se dugo vjerovalo, stvorenje koje su izmislili umjetnici ili praznovjerni redatelji. Bio je od krvi i mesa...

 • 01:20

  05. travnja

  Pariške tajne1. sezona

  Nicolas Flamel bio je više od bogatog pariškog buržuja: njegovo je bogatstvo bilo neizmjerno. Može li njegov jednostavan zanat prepisivača objasniti njegovo bogatstvo? Ulazimo u Flamelov svijet...

 • 01:50

  05. travnja

  Mitske zvijeri1. sezona

  Stari Grci vjerovali su u čudovišne gorostase, kiklope. Zašto su Grci vjerovali da su kiklopi gradili obrambene utvrde i kovali oružje za bogove?

 • 03:40

  05. travnja

  Mitske zvijeri1. sezona

  Minotaur je jedno od najpoznatijih mitskih bića, no što je u stvarnom svijetu nadahnulo mit o njemu? Dokazi o ljudskim žrtvama upućuju na to da bi u toj priči moglo biti više od onoga što smo dosad mislili.

 • 02:45

  05. travnja

  Mitske zvijeri1. sezona

  Pernata zmija bila je zastrašujuća zvijer. Što je drevne Mezoamerikance natjeralo da vjeruju da bi takvo stvorenje moglo postojati te što je navelo Teotihuacan da žrtvuje svoje vlastite građane?

 • 04:30

  05. travnja

  Muzejske tajne6. sezona

  Don Wildman istražuje rolu filma sa snimkom vratolomije koja je promijenila letačku povijest, pandu koju je pronašla neobična junakinja i stari dokument o besprimjernom zatvoreništvu jednog čovjeka.

 • 05:15

  05. travnja

  Muzejske tajne6. sezona

  Don Wildman istražuje vlasnički ugovor povezan s epskom borbom za pravdu, kratkovalni radio uređaj koji je izazvao mnoge probleme i ljudsku lubanju koja govori o sagi preživljavanja Novog svijeta.

 • 06:10

  05. travnja

  Zabranjena povijest5. sezona

  Romani Iana Fleminga iznjedrili su jednu od najvećih filmskih franšiza svih vremena, no odakle je uopće potekla ideja o Jamesu Bondu? Ispada da Bondov svijet ipak nije potpuna izmišljotina...

 • 07:05

  05. travnja

  Opaki izumi1. sezona

  Jedrilice su lagani zrakoplovi bez motora koji se uglavnom koriste za rekreaciju. No u Drugom svjetskom ratu koristili su ih za prijenos oružja, opreme, čak i padobranaca iznad ratnih zona.

 • 07:35

  05. travnja

  Muzejske tajne9. sezona

  Don Wildman istražuje plišanu sliku jednoroga u kratkim hlačicama, izobličenu lubanju koja pokazuje simptome rijetke bolesti i kazetu na kojoj je snimljena vjerojatno najgora videoigra na svijetu.

 • 08:30

  05. travnja

  Mitovi i čudovišta1. sezona

  Ova epizoda istražuje kontroverznu teoriju o tome da u mitologiji postoji jedinstvena struktura koja nadilazi kulturne i povijesne utjecaje.

 • 09:25

  05. travnja

  Mitovi i čudovišta1. sezona

  Ova nam epizoda pokazuje da priče o divljini i čudovištima koja u njima vrebaju mnogo govore o ljudima.

 • 10:15

  05. travnja

  Piramide: Rješavanje misterija1. sezona

  Piramida faraona Džedefre u Abu Rawashu ostaje ključna komponenta u razumijevanju tajni egipatskih arhitekata. Za stručnjake predstavlja blago koje treba temeljito ispitati.

 • 11:15

  05. travnja

  Otkrivanje povijesti1. sezona

  Ideja o tome da je Hitler bio vojni genij se održala, no on je rat promatrao samo kao izlaz za svoju utopiju, a njegov put strateških i ideoloških pogrešaka utro je put kaosu i smrti.

 • 12:20

  05. travnja

  Otkrivanje povijesti1. sezona

  Većina naših suvremenika smatra da je bacanje atomske bombe na Hiroshimu i Nagasaki bio razlog za predaju Japana, no zaboravljaju na ulogu ključnog igrača koji je Drugi svjetski rat priveo kraju: Crvenu armiju.

 • 13:25

  05. travnja

  Otkrivanje povijesti1. sezona

  Dugo se vjerovalo da je Marshallov plan spasio Europu od bijede i kaosa koje je donio Drugi svjetski rat, no on je samo za jednu ili dvije godine ubrzao europski gospodarski oporavak.

 • 14:25

  05. travnja

  Otkrivanje povijesti1. sezona

  Unatoč ekscesima, brutalnosti i golemim pogreškama, većina zapadnjaka nimalo ne sumnja da je "veliki kormilar", Mao Zedong, utemeljitelj moderne Kine.

 • 15:30

  05. travnja

  Muzejske tajne10. sezona

  Don Wildman istražuje grad koji je zahvatila bizarna kuga, zabunu koja je pokrenula blagdansku tradiciju te želju jedne žene da osvoji svijet.

 • 16:20

  05. travnja

  Muzejske tajne10. sezona

  Don Wildman otkriva istinu iza kvara u nuklearnoj elektrani te istražuje najneobičniju dostavu koju je svijet ikada vidio i priču o preživljavanju koja je osvojila svijet.

 • 17:10

  05. travnja

  Ratišta1. sezona

  Poslije iskrcavanja u Normandiji, bitka kod Cherbourga pokazala se kao operacija od ključne važnosti. Konačna ofenziva 25. lipnja na kopnu, moru i u zraku, osigurala je prvu veliku pobjedu za Saveznike od iskrcavanja.

 • 18:25

  05. travnja

  Ratišta1. sezona

  Kako je 7. prosinca 1941. pomorska baza u Pearl Harboru doživjela takvo razaranje? Bez objave rata, nitko nije predvidio japanski zračni napad na SAD.

 • 19:55

  05. travnja

  Apokalipsa neandertalaca1. sezona

  Neandertalci su tisućama godina lutali zemljom, no iz povijesti su nestali za trenutak. Sada znanstvenici pokušavaju otkriti zbunjujuću tajnu njihova nestanka.

 • 21:00

  05. travnja

  Prvi narodi1. sezona

  Kako su prvi Australci preživjeli i naselili kontinent? Tu se drevne i moderne priče prepliću kao nigdje na svijetu, a tajna tog kontinuiteta leži u raznolikosti.

 • 22:05

  05. travnja

  Tajne velikih britanskih dvoraca2. sezona

  Dan Jones nalazi se u Škotskoj u dvorcu Edinburgh, koji je bio pod opsadom više od ijednog dvorca u zemlji.

 • 23:00

  05. travnja

  Tajne velikih britanskih dvoraca2. sezona

  Dan Jones nalazi se u Walesu gdje istražuje utvrdu koja je izgrađena ne samo kao neosvojiva tvrđava, već i kao raskošan dom iz bajke: dvorac Cardiff.

 • 23:50

  05. travnja

  Ratni kriminal1. sezona

  U nacističkoj Njemačkoj, kao i u Britaniji, zamračenja su bila potreba; ova se epizoda fokusira na dvojicu serijskih ubojica koji su se služili mrakom da bi vrebali žrtve u Londonu i Berlinu.

O nama

Viasat History inspirira gledatelje sadržajem koji predstavlja povijest na moderan način - programi zasnovani na detaljnim istraživanjima su intelektualni izazov za naše gledatelje uz novu perspektivu prošlosti koju izlažu najkarizmatičniji povjesničari današnjice. U fokusu nam je povijest Europe, iako naš program pokriva i povijesne događaje iz raznih dijelova svijeta, kao i događaje iz daleke prošlosti, a gledateljima otkrivamo povijesne tajne predstavljajući ih u svijetlu suvremenih događanja.

Gdje nas možete gledati